Uiteindelijk geloof ik dat we zonder geld en persoonlijke bezittingen kunnen. Nu ik zelf geen bezittingen meer heb en bijna al mijn geld op is, ontdek ik dat ik nog steeds gewoon Robbert ben. Natuurlijk is dat niet heel gek, maar het is fijn om de kracht hiervan te ervaren.

Anderhalve week geleden ontmoette ik Gerard. Het was een prachtige ontmoeting en één ding wat hij zei heeft mij echt geraakt. Hij zei: “Geld is energie”. Ik voelde dat hij gelijk had, maar ik merkte aan mezelf dat ik niet blij ben met de energie welke geld nu draagt en dat ik daarom al het geld weg hield.

Een paar dagen later ontvang ik een boek van Charles Eisenstein; Sacred Economics. Ook in dit boek voel ik de energie die geld nu vaak heeft.

Deze week is mijn gevoel voor de waarde van geld veranderd. Wanneer we de energie van geld op dit moment in de wereld zouden moeten vatten in een kleur.. dan is het zwart. Het systeem gebaseerd op concurrentie zorgt ervoor dat bij iedere deal de hoofdenergie is “Wat is voor MIJ de beste deal?” Deze energie duwt mensen weg van elkaar. Mensen zijn boos op bedrijven, mensen zijn boos op mensen, bedrijven zijn boos op bedrijven, de politiek is boos op bedrijven, bedrijven zijn boos op politiek, mensen zijn boos op politiek, politiek is boos op de mensen etc. etc.

Gelukkig kan geld een hele andere energie vertegenwoordigen, namelijk Liefde. Zo las ik een aantal weken geleden een tweet van Eva dat ze op zoek was naar een administratieve baan. Ik voelde aan alles “dit is Eva niet!” Vervolgens heb ik haar rekeningnummer gevraagd. Eerst vond ze dat nog wel spannend, maar een tijdje later stuurde ze toch haar rekeningnummer. Ik heb een bedrag overgemaakt aan haar en Eva wilde inderdaad eigenlijk niet een administratieve baan, maar ze wilde haar hart volgen en Sprankelen :-)) Met het bedrag wat ik Eva heb overgemaakt, heb ik haar zo geraakt en er ontstond zo’n dankbaar gevoel in mij. Dit heeft ervoor gezorgd dat Eva nu zo dankbaar is dat als ze wat voor me kan doen ze dat heel graag wil doen… uit dankbaarheid. Maar ook andersom zou ik nu alles voor haar doen als zij wat nodig heeft.

Een ander voorbeeld is dat ik een boek heb ontvangen van Annick. Een paar keer kwam Annick voorbij in mijn leven. Eerst kreeg ik een artikel doorgestuurd van een vriend welke door Annick geschreven was, vervolgens kwam ik haar tegen in een boek en vervolgens zag ik haar naam ergens staan op een lijstje van de 50 jongere koplopers wat betreft duurzaamheid of zoiets.
Dus ja, dan ga je maar eens contact zoeken als je steeds geïnspireerd wordt door iemand :-)) En ook met Annick was de ontmoeting zo fijn en intens. Allebei zijn we geraakt en geïnspireerd.
Later stuurde Annick mij het filmpje op van Charles Eisenstein. Ik ben dankbaar dat ik deze heb mogen ontvangen, want het is het filmpje welke mij in de afgelopen tijd het meeste heeft geraakt. Uit dankbaarheid voor mensen zoals ik stuurde Annick echter nog iets, namelijk het boek van Charles Eisenstein – Sacred Economics. Voor mij is dit boek enorm waardevol. Dit boek zorgt ervoor dat mijn leven wederom verandert. Ook de dankbaarheid die ik nu voel naar Annick toe is zo groot… Heerlijk!

Voel het verschil in energie? Voel het verschil tussen de transactie bij de MediaMarkt, waarbij de MediaMarkt zoveel mogelijk winst wil hebben en de klant zo min mogelijk wil uitgeven – EN – de transactie tussen Eva en mij en tussen Annick en mij?

Gisteren ontmoette ik Judith. Alleen hoe wij elkaar gevonden hebben, is al mooi. Bij Irene (prinses) ontmoette ik Jeroen. Toen we afscheid namen bij de bijeenkomst zag ik hoe geraakt Jeroen was. Jeroen laat zich graag raken en dat is schitterend om te zien :-)) Twee weken later moest ik afspreken met Jeroen. Ik naar Amsterdam en wat laat Jeroen mij zien… Het filmpje wat mij iedere keer weer raakt… Charles Eisenstein met Sacred Economics (zie onderaan deze blog). Jeroen had het filmpje van zijn broer gekregen die in San Diego woont en zijn broer had Charles Eisenstein in real life zien spreken en had tegen Jeroen gezegd dat het “een symphonie vanuit het hart” is wanneer Charles Eisenstein spreekt. “Weer die Charles Eisenstein.” dacht ik met een grote glimlach. En weer een ontmoeting met zo’n dankbare lading. Wauw, wat is het leven mooi!

Owja, Judith… Jeroen komt op zijn werk en vertelt over de ontmoeting met mij aan Judith. Een dag later heb ik een e-mail van Judith die mij wil ontmoeten. Ik dacht “Als je via Jeroen komt… heel graag!” :-))
Dus gisteren ontmoet ik Judith… en het houdt gewoon allemaal niet op. Wederom ben ik zo geraakt en wederom mocht ik zo raken.
Zij vertelde mij dat ze een nieuwe site voor ontwikkelingssamenwerking had opgezet een tijd geleden. Hierbij was haar bedoeling dat het ook echt samenwerking zou zijn. Dus niet alleen dat wij Afrika zouden helpen, maar dat we ook zouden leren van de Afrikanen. Deze site trok veel aandacht van onder andere TV, kranten, radio. En er kwam ook een investeerder die er wel geld in zag. Hier ging het mis. Maar wat ging er dan mis? De intentie van Judith was niet om hier geld mee te gaan verdienen, maar de intentie van de investeerder was dat wel. Hier ontstond een mismatch welke ervoor zorgde dat er verkeerde energie het project van Judith instroomde. ZONDE!
Judith, als je hier een aanvulling hebt, hoor ik het heel graag :-))

Mijn hart staat nu open om zowel geld als een boerderij of wat dan ook te ontvangen. Het staat open voor geld waarbij de energie Liefde en Dankbaarheid zijn. En natuurlijk blijf ik ook mijn Liefde en Dankbaarheid geven.

Ik weet nog niet wat ik allemaal mag ontvangen. Ik sta ook open om een groot bedrag te ontvangen en dit bedrag weg te geven met als energie Dankbaarheid en Liefde :-))

Dankbaar ook weer voor afgelopen week!
Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Annick, Eva, Jeroen, Judith, Charles Eisenstein en indirect nog veel meer mensen :-)) Ook aan jullie veel dank!

LOVE, Robbert

Bewustzijn

Lees hier alle blogposts
over bewustzijn & intuitïe

Natuurlijk leren

Lees hier alle blogposts
over natuurlijk leren &
onvoorwaardelijk ouderschap

Een nieuwe wereld

Lees hier alle blogposts
over een nieuwe wereld

Over geld & geven

Lees hier alle blogposts
over geld & geven