Laatst in het “gekkenhuis” een “gek”; “Geld is dood! Kijk toch om je heen! Geld is dood!”

Eerder schreef ik dat geld energie is en dat we zelf de energie kunnen bepalen. Dezelfde week voelde ik nog dat dit niet waar is. Wanneer je uit dankbaarheid geld geeft of geld geeft om iemand anders te helpen, is de energie anders dan als je bij de winkel voor zo min mogelijk geld zo goed mogelijke producten koopt. Dit was wat ik toen voelde, maar het is niet waar.

Na mijn blog over “Geld is energie; geld kan Liefde zijn”, ontving ik van Krista een bedrag uit dankbaarheid. Een week eerder had ik haar ontmoet en zowel de ontmoeting als mijn blogs gaven haar een gevoel van dankbaarheid. En vervolgens heeft ze dus een bedrag naar mij over gemaakt. De dankbaarheid is echt, maar het bedrag is leeg. Er is toch ook nooit een getal wat klopt bij de dankbaarheid die je voelt?

Het is net als met kunst. Een kunstenaar maakt een schitterend schilderij, maar tegen welke prijs moet je het te koop zetten? Geen enkel geldbedrag klopt. En hoe kunnen bepaalde schilderijen duurder zijn dan anderen? Het is een persoonlijk verhaal wat in een schilderij zit. Dat is zo waardevol dat het zonde is om er een geldbedrag aan te hangen.

Bij een goede vriendin, Mona, heb ik een ontmoeting gehad met reconnection. Dit gaf zij aan mij en ik hoefde daar niks voor terug te geven. Dit was voor mij een hele bijzondere ervaring; het heeft mijn leven veranderd. Uiteindelijk zei ze dat ik natuurlijk wel een bedrag over mocht maken naar de daklozen in Utrecht om mijn dankbaarheid te tonen. Dat heb ik toen ook gedaan, maar ook dit klopt niet. Ieder bedrag wat ik overmaak is te veel en ook ieder bedrag wat ik over maak is te weinig.

Wanneer je iets van iemand ontvangt wat echt is, zoals ik van Mona kreeg en zoals ik aan Krista gaf, dan is het enige wat je terug kan geven jouw dankbaarheid. En dat hoeft niet uitgedrukt te worden in iets tastbaars of iets concreets. De magie is juist het grootst wanneer je het talent/de gift van de ander volledig ziet en de dankbaarheid voelt. De dankbaarheid dat je dit talent van de ander hebt mogen ontdekken. Dit geeft ook een intense band; met Mona heb ik een band… Wauw… We weten allebei dat we altijd bij elkaar terecht kunnen.

De geefeconomie zal derhalve bestaan zonder geld. Omdat wanneer we het goddelijke in andere mensen ontdekken, hier geen enkel geldbedrag genoeg is en eigenlijk ieder geldbedrag te veel. Op zulke momenten is geld waardeloos… Geld is dood!

Bewustzijn

Lees hier alle blogposts
over bewustzijn & intuitïe

Natuurlijk leren

Lees hier alle blogposts
over natuurlijk leren &
onvoorwaardelijk ouderschap

Een nieuwe wereld

Lees hier alle blogposts
over een nieuwe wereld

Over geld & geven

Lees hier alle blogposts
over geld & geven