Naast hoofd en hart is er nog een derde kompas om op te varen in het leven. Namelijk op je natuur en daarmee je innerlijk weten.

Denken en voelen zijn de meeste genoemde opties als het gaat om keuzes maken in het leven. Je bedenkt dingen of je voelt dingen en vandaaruit handel je of juist niet. Mensen verwarren denken en voelen vaak met elkaar, of denken dat emoties gevoelens zijn, terwijl emoties juist de discrepantie is tussen wat je voelt en wat je daarover van jezelf niet mag denken. Of ze zeggen dat je wel je hart kunt gebruiken, maar dan ook je verstand moet gebruiken, ervan uitgaande dat je verstand in je hoofd zit. Hou je koppie erbij, volg je hart want dat klopt, hoofd, hart en handen. Allemaal veel gehoorde uitspraken rondom het thema bewustwording.

Zoals ik al schreef is er nog een optie naast je hoofd en je hart, je denken en je voelen, namelijk je natuur en daaruit voortvloeiend je weten. Voorbij denken, meningen, emoties en ook voorbij gevoel, affirmaties en twijfel ligt een veld waarin alles volledig helder is.

Als je op die plek bent en vandaaruit leeft hoef je nooit meer te denken, je koppie erbij te houden of te voelen voorbij emoties. Het is de natuur van ieder mens. Het is de verbinding met je natuur, met wie je in essentie bent, hoe de natuur je gemaakt heeft. Op die plek ben je volledig in verbinding met natuur, grootser nog, je bent de natuur, en de natuur is jouw.

Op die plek weet je dingen, het is je altijd helemaal duidelijk. En op die duidelijkheid vaar je. Je kiest ook niet meer, je vaart op wat er is of niet is. Je hebt geen mening meer, je weet gewoon hoe het zit en werkt. Je hebt geen gevoel meer, je weet gewoon hoe het zit of werkt. Door het weten kun je alles doen vanuit rust, want je weet het. Je weet wat klopt en wat niet, je weet wat bijdraagt en wat niet. Niet alleen voor jezelf maar voor alles en iedereen op de wereld, zelfs al is alles en iedereen zelf nog aan het denken en voelen. De natuur laat het je vanuit die eenheid allemaal zien en ervaren en weten.

Het is allesoverheersend, ik kan nooit meer terug naar mijn koppie erbij of mijn hart volgen. Ik kan alleen nog maar doen wat ik weet, zeggen wat ik weet, handelen naar wat ik weet. Ik weet het.

Bewustzijn

Lees hier alle blogposts
over bewustzijn & intuitïe

Natuurlijk leren

Lees hier alle blogposts
over natuurlijk leren &
onvoorwaardelijk ouderschap

Een nieuwe wereld

Lees hier alle blogposts
over een nieuwe wereld

Over geld & geven

Lees hier alle blogposts
over geld & geven