Sinds ik heb besloten dat ik nu geen baan neem in het systeem, ik heb besloten om al mijn spullen weg te geven en ik heb besloten mijn huis te verlaten, gebeurt er iets moois.
Het is een bijzondere tijd. Ik merk zeker dat ik met mijn weg tegen de stroom in ga. Ik heb meer rust nodig om dit te kunnen doen. Gelukkig heb ik nu alle tijd om dit op mijn eigen snelheid te doen. Het gaat goed zo en met de dag neemt het vertrouwen toe.
Ik heb ervaren dat veel mensen willen helpen. Sinds ik bijvoorbeeld weet dat ik mijn huis uit ga, heb ik van vele mensen te horen gekregen dat ik daar altijd welkom ben om te eten en te slapen. Ik ben zo dankbaar dat ik dit mag ervaren.

De ontdekking die ik doe, is dat er zoveel liefde is. Na mijn laatste blog heb ik veel mooie berichten en gesprekken gehad met mensen die geraakt zijn door wat ik aan het doen ben. Wat er geraakt wordt, is volgens mij dat mensen zien dat het leven eigenlijk heel makkelijk is. Dat het geen strijd is met elkaar, maar dat we juist hier samen zijn. Het laat zien dat er vele, vele mensen bereid zijn om te helpen. Mijn vertrouwen in de mens is groot en door deze ervaring wordt mijn vertrouwen met de dag groter.

Sinds ik mijn zekerheden loslaat en volgens het systeem kwetsbaar ben geworden, voel ik hoe sterk ik eigenlijk ben/hoe sterk we eigenlijk zijn. Ik voel hoe groot de verbondenheid is tussen de mensen. Wauw!

Op dit moment heb ik al veel van mijn spullen mogen weg geven. Het blijft zo leuk om te geven. Aan één van mijn beste vrienden Erik geef ik veel van “mijn” meubels. Hij gaat in september trouwen met zijn Annelies en met deze gift zijn ze erg blij. Dat doet me goed en ik gun het ze van harte!

Pas stond ik voor mijn boekenkast en kwam de volgende vraag binnen “Waarom hou ik al deze mooie boeken vast? Het is toch juist mooi als andere mensen deze boeken ook kunnen lezen?” Na dit moment heb ik besloten om bij iedere afspraak die ik heb een boek mee te nemen om aan de ander te geven. Mensen zijn verrast met datgene wat ik geef en ze worden blij van het verhaal. Wat er vervolgens gebeurt, vind ik nog leuker. Ze besluiten hetzelfde te doen. Mooie boeken zijn er toch om gelezen te worden?
En wat daarna gebeurde, is helemaal tof. Ik geef boeken/dvd’s aan mensen weg en vervolgens krijg ik van andere mensen andere boeken terug. Ik ontvang nu boeken die mij weer heel blij maken.

Ik ben heel dankbaar met mijn leven. En ik vind het ook heel tof om deze ervaringen te delen met anderen. Inmiddels heeft de TV contact opgenomen en staat er een lezing gepland op de Radbout Universiteit. Als ik hier meer over kan vertellen, zal ik dat zeker doen.
Ik ben snel terug met de volgende blog, want er blijft veel gebeuren :-))

Ik wens jullie een fijne week en geniet van de zon :-))
Robbert

Bewustzijn

Lees hier alle blogposts
over bewustzijn & intuitïe

Natuurlijk leren

Lees hier alle blogposts
over natuurlijk leren &
onvoorwaardelijk ouderschap

Een nieuwe wereld

Lees hier alle blogposts
over een nieuwe wereld

Over geld & geven

Lees hier alle blogposts
over geld & geven