September 2012 – We hebben het super samen. Het allerbelangrijkste is dat Peet me begrijpt. Ze begrijpt waarom ik in de Geefeconomie leef. Ik heb mezelf bloot gegeven met mijn leven in de Geefeconomie en dat is precies wat Petra 🦎 Smolders aantrekkelijk aan me vindt. Daardoor zijn we gelijk op zo’n diep level met elkaar verbonden. Onze gesprekken gaan daarom ook niet over ditjes en datjes, maar het gaat altijd ergens over.

Zo komen de gesprekken ook als vanzelf op het geldstuk. Peet geeft heel duidelijk aan dat zij als zelfstandig ondernemer geen ambitie heeft om zonder geld te gaan leven. En ik wil daar in eerste instantie geen afstand van doen. Er gebeuren zoveel magische dingen sinds ik zonder geld leef. Peet challenged me: “Maar Geefeconomie gaat toch niet over met of zonder geld leven? Het gaat toch om geven? Geld heeft toch geen rol? Maak je geld niet te belangrijk door te zeggen dat je zonder geld leeft?”

Uhm, mooi gezegd van Peet. Maar ik weet het niet. Er gebeuren zulke mooie dingen en zijn die er nog wel als ik geld weer toelaat? In eerste instantie voel ik weerstand om geld weer toe te laten, maar Peet haar punten zijn te sterk. Ze heeft gelijk. Het gaat me helemaal niet om met of zonder geld. Het gaat me om geven en daar ga ik me nu op focussen. Ik geef gewoon wat ik te geven heb, en dan zie ik wel wat er gebeurt. Geld is weer welkom.

Bewustzijn

Lees hier alle blogposts
over bewustzijn & intuitïe

Natuurlijk leren

Lees hier alle blogposts
over natuurlijk leren &
onvoorwaardelijk ouderschap

Een nieuwe wereld

Lees hier alle blogposts
over een nieuwe wereld

Over geld & geven

Lees hier alle blogposts
over geld & geven