‘𝗩𝗼𝗹𝗴 𝗷𝗲 𝗴𝗲𝘃𝗼𝗲𝗹!’ 𝗸𝗮𝗻 𝗵𝗲𝗲𝗹 𝗺𝗶𝘀𝗹𝗲𝗶𝗱𝗲𝗻𝗱 𝘇𝗶𝗷𝗻

‘Volg je gevoel’ wordt regelmatig als advies gegeven, maar dit advies kan je juist de verkeerde kant op leiden. In deze post zal ik je uitleggen hoe dat precies zit.

Jouw gevoel is veelomvattend. Je hebt jouw hart die gevoelens heeft en je hebt jouw angsten, jouw pijn, jouw trauma’s. En als je jouw gevoel volgt, kan het goed zijn dat je je laat leiden door jouw angsten.

Want als je iets doet buiten jouw eigen patronen, buiten jouw comfortzone, komt jouw lijf in opstand. Jouw gevoel zegt dan… “Hier moet je niet naar toe! Blijf maar lekker waar je bent.”

Terwijl juist buiten jouw patronen en comfortzone duurzaam geluk te vinden is. ‘Volg je gevoel’ kan heel misleidend zijn; ‘Volg je hart’ is een veel beter advies!

Maar hoe weet ik of ik mijn hart volg of toch mijn patronen en angsten? Dat onderscheid is aan het begin ook moeilijk te maken. Het belangrijkste is om in beweging te komen en keuzes te maken die je spannend vindt. Zo daag je jezelf uit. En daarbij is het goed om je elke keer af te vragen “Maak ik deze keuze vanuit liefde of vanuit angst?” of “Wat zou liefde nu doen?”

Door iedere keer te kiezen voor Liefde kom je steeds dichterbij jouw hart. Waarschijnlijk gaat het niet in één keer goed en zul je ook keuzes vanuit angst blijven maken. Maar ik ben ervan overtuigd dat, als je hier gedisciplineerd mee doorgaat, je bij jouw hart uitkomt.

En als je niet meer vanuit jouw gevoel leeft, maar vanuit jouw hart… Man, dat is geweldig! Dat is zo’n fijn en vervullend leven. Dat gun ik iedereen!

Bewustzijn

Lees hier alle blogposts
over bewustzijn & intuitïe

Natuurlijk leren

Lees hier alle blogposts
over natuurlijk leren &
onvoorwaardelijk ouderschap

Een nieuwe wereld

Lees hier alle blogposts
over een nieuwe wereld

Over geld & geven

Lees hier alle blogposts
over geld & geven