Ik nam een knijter van een podcast op samen met Lex Hupe over mijn favoriete onderwerp: Natuurlijk Leren. Ook in deze podcast knal ik er weer lekker in, ik zet stevig neer wat ik weet, waarom ik dat weet en waarom het belangrijk is dat meer mensen dit te weten komen. Want om een ander onderwijssysteem te creëren is meer nodig dan het tweaken van het huidige systeem. We zullen moeten gaan handelen vanuit dat wat we echt weten dat waar is in plaats van dat wat ons ons hele leven verteld is (en niet waar).

Hieronder een paar pakkende uitspraken uit de podcast.

“De verslaving aan resultaten, aan toetsen en testen, als je dat allemaal wegdenkt, wat blijft er dan over? Dan blijft er een mens over, een kind, die gewoon iemand is al op het moment dat die geboren wordt.”

“Het is een systeem waarin mensen niet als volwaardig worden gezien. Het is een piramide waarin langzaamaan naar beneden druppelend wordt je steeds minderwaardig. Ik ga daar niet aan meedoen, ik ga niet om mijzelf maar een soort van groots te voelen die kinderen zich minderwaardig laten voelen. Want dat is eigenlijk de enige manier om mee te kunnen blijven doen in dit systeem. Ik kan dat niet, dat is onmenselijk.”

“Deze handeling doe ik niet meer want die laat niet bij het geloof dat kinderen gevulde emmers zijn. Dit is een handeling die past bij dat een kind een lege emmer is en daar doe ik niet meer aan mee.”

De hele podcast luisteren kan hier!

Bewustzijn

Lees hier alle blogposts
over bewustzijn & intuitïe

Natuurlijk leren

Lees hier alle blogposts
over natuurlijk leren &
onvoorwaardelijk ouderschap

Een nieuwe wereld

Lees hier alle blogposts
over een nieuwe wereld

Over geld & geven

Lees hier alle blogposts
over geld & geven