Witte mannen plegen het vaakst zelfmoord. Weet je hoe dat komt? Er wordt van ons verwacht dat wij niet voelen. We moeten sterk zijn en stoer, kwetsbaar is zwak en huilen is al helemaal uit den boze.

Als het ons lukt om ons gevoelsleven af te sluiten, maken wij grote stappen in onze carrières. Wij, rationele witte mannen, weten hoe deze wereld werkt en hoe die geleid moet worden. Wij kennen geen emotie en zijn dus sterk. Dat denken wij witte mannen.

Maar in werkelijkheid maken wij er een puinhoop van. Doordat we ons gevoelsleven hebben afgesloten, kunnen we alleen maar rationele keuzes maken. Gevoel speelt geen rol. Dat maakt ons keihard. Hoe harder en onmenselijker, hoe hoger onze rang.

Kijk om je heen. Wij witte mannen maken alles kapot. Sorry hiervoor! Verlos ons uit ons lijden. Luister alsjeblieft niet meer naar ons! Wij weten eigenlijk helemaal niet hoe je de wereld moet leiden. Wij weten niet hoe we in harmonie met elkaar en de aarde kunnen leven.

Nogmaals sorry! Het is tijd dat wij stoppen. Wij hebben het geprobeerd, maar het is overduidelijk geworden dat wij niet gemaakt zijn om leiding te geven. Wij doen een stap naar achter en geven jullie de ruimte om de leiding van ons over te nemen.

Bewustzijn

Lees hier alle blogposts
over bewustzijn & intuitïe

Natuurlijk leren

Lees hier alle blogposts
over natuurlijk leren &
onvoorwaardelijk ouderschap

Een nieuwe wereld

Lees hier alle blogposts
over een nieuwe wereld

Over geld & geven

Lees hier alle blogposts
over geld & geven