Twee uur per maand. Voor de meeste maanden is dit naar boven afgerond. Dat is de tijd die Doris (7 jaar) besteed aan lezen, schrijven en rekenen samen. Twee uur per maand. Dat is dus ongeveer een half uur per week.

Die tijd kiest ze zelf, ze doet het alleen als ze volledig intrinsiek gemotiveerd is. Wanneer ze leest, schrijft of rekent is dus volledig afhankelijk van haarzelf, wanneer zij daar zin in heeft. Meestal is dat in de avond, voor dat ze naar bed moet. Dan is er rust en kan ze haar aandacht er goed bijhouden.

Ik kocht voor haar een rekenschrift met oefeningen van rekenen tot 20. Optellen, aftrekken, splitsen, getallenlijn, dat soort werk. Ze vind het geweldig. Ze doet in haar eentje een rijtje oefeningen en dan kijk ik ze na. Alles wat ze niet goed heeft maakt ze opnieuw. Soms leg ik haar een trucje uit, soms legt ze aan mij uit hoe ze tot een antwoord komt.

Ze doet het goed, maakt weinig fouten. De meeste fouten maakt ze als ze lang bezig is, dan merk je dat haar aandacht verslapt. Heel logisch en natuurlijk allemaal.

Een half uur per week heeft ze nodig om te leren lezen, schrijven en rekenen. Ze loopt niet achter en niet voor, ze loopt precies op tijd.

Bewustzijn

Lees hier alle blogposts
over bewustzijn & intuitïe

Natuurlijk leren

Lees hier alle blogposts
over natuurlijk leren &
onvoorwaardelijk ouderschap

Een nieuwe wereld

Lees hier alle blogposts
over een nieuwe wereld

Over geld & geven

Lees hier alle blogposts
over geld & geven