Ondanks dat er veel gasten komen in De Stroom, is het niet de bruisende plek die Petra en Robbert voor ogen hadden. Bezoekers vinden het moeilijk om zich thuis te voelen of komen om zich heel nuttig te maken, beide patronen die niet passen in een geefeconomie.

Een mooie metafoor is de pot met geld die op het aanrecht staat. Uit deze pot mag iedereen pakken wat hij wil, of nodig heeft. De Stroom is tenslotte een plek van overvloed, ook van geld. Niemand maakt er gebruik van. Mensen durven niet te pakken omdat de meeste mensen niet begrijpen of kunnen geloven dat het onvoorwaardelijk is.

Midden in de zomer wordt zoon Iza Adam geboren, een paar dagen na de heetste dag ooit gemeten. Wat een verrijking weer, een prachtig jongetje. Hij straalt kalmte uit, een mooie aanvulling op het gezin!

Robbert en Petra praten veel over de komende maanden, en de komende jaren. Zullen zij hier kunnen blijven? Is het de bedoeling dat zij op deze plek blijven wonen om er een duurzame community van te maken? Wat gaat er gebeuren in de geefeconomie? Wat heeft het universum in petto?

Eind 2019 besluiten Petra en Robbert dat het klaar is in Nederhemert. Ze komen er met de huidige eigenaar van het huis niet uit en ze voelen dat het niet de bedoeling is om te blijven. Dat is ook een moeilijke beslissing, want het is een geweldige plek met ontzettend veel potentie. Maar om die potentie tot bloei te laten komen zijn meer mensen nodig die ondersteunen en mee-creëren dan dat tot dan toe gebeurden.

Bewustzijn

Lees hier alle blogposts
over bewustzijn & intuitïe

Natuurlijk leren

Lees hier alle blogposts
over natuurlijk leren &
onvoorwaardelijk ouderschap

Een nieuwe wereld

Lees hier alle blogposts
over een nieuwe wereld

Over geld & geven

Lees hier alle blogposts
over geld & geven