In 2016 organiseerde Robbert en ik vanuit Geefeconomie De Zoete Inval. Het was zoals we het zelf noemde een Pop-up Community, waarbij iedereen die dat wilde met ons kon kennismaken en meeleven.

 

We huurden 2 weken een groot huis op de Veluwe en zetten onze uitnodiging online. Er kwamen tientallen mensen, sommigen een halve dag of drie dagen, anderen bleven 2 weken.

Mensen hoefden niet anders te doen dan er te zijn. En vandaaruit te zien wat zich ontvouwde.

Er waren mensen die vooraf al bedacht hadden wat ze wilde doen, bijv. een workshop geven. “Nee” zeiden wij, want we weten niet of dat ontstaat. En als het in het moment ontstaat hoeven we dat dus nu niet al vast te leggen en het niet een workshop te noemen.

Er waren mensen die zich afvroegen hoe dat met eten ging, is er iemand aangewezen om boodschappen te doen en te koken? “Nee” zeiden wij, geen corveerooster, wij vertrouwen erop dat mensen willen eten en het dus vanzelf ontstaat in de stroom, die boodschappen en dat koken.

Iemand zei: ”Ik wil wel mensen coachen die bij jullie komen, ik neem ze mee de natuur in voor een wandeling!”. “Nee” zeiden wij. Niemand is hier de coach of iedereen is de coach. Je bent als mens onderdeel van de community, en daarmee gelijkwaardig aan ieder ander die er is. Als het zo ontstaat dat je met iemand wil wandelen omdat dat fijn is, is dat helemaal oké. Maar wordt eerst maar eens zelf kwetsbaar ipv in de coachrol, en dan zien we wat dat brengt.

Het waren twee prachtige, intense weken waarbij patronen en werkelijke behoeftes vochten om gezien te worden. Wij stuurden bij daar waar nodig, door “Nee” te zeggen tegen de patronen en overtuigingen en “Ja” tegen de vrije ruimte en kwetsbaarheid. Het was afwijzen en omarmen, het was naar huis sturen en uitnodigen langer te blijven, het was loslaten en vastpakken. Het was een dans tussen vrij geven en onvoorwaardelijk blijven staan aan onze kant en die vrije ruimte willen opvullen en controleren aan de andere kant.

Er ontstonden prachtige momenten van verbinding, angst, kwetsbaarheid, manipulatie, verbijstering, overgave, afkeer en opluchting.

Het was de eerste keer dat we mensen uitnodigden in onze wereld van vrij geven en vrij mens zijn. Het was geweldig!

Bewustzijn

Lees hier alle blogposts
over bewustzijn & intuitïe

Natuurlijk leren

Lees hier alle blogposts
over natuurlijk leren &
onvoorwaardelijk ouderschap

Een nieuwe wereld

Lees hier alle blogposts
over een nieuwe wereld

Over geld & geven

Lees hier alle blogposts
over geld & geven